18 juli 2017

In onderhandeling moet je niet overhaasten...


Dit is een spreuk die hier op kantoor nogal eens geuit wordt!
Op het moment van schrijven zijn we als MKB Bespaar Nu druk bezig met onderhandelen voor onze klanten, zoals bijvoorbeeld de afvalcontainer. We hadden een goed contract met een leverancier afgesloten, dachten we. Helaas hebben we de container offline moeten halen omdat we er samen niet uitkwamen. Dit resulteerde weer in het opnieuw onderhandelen met diverse partijen.

Aangezien we graag een bedrijfsafvalcontainer willen aanbieden vragen we regelmatig hoe de stand van de onderhandelingen is met de container… steevast krijgen we als antwoord: in onderhandeling moet je niet overhaasten. Voor ons een stukje frustratie, maar als we er over nadenken dan is dat natuurlijk helemaal een juiste beslissing. Indien we overhaasten dan is de kans aanwezig dat we zaken over het hoofd zien en dat willen we uiteraard absoluut niet!

En ik mag jullie tijdens het schrijven van mijn blog meedelen dat de onderhandelingen hebben geresulteerd in een contract met de afvalleverancier! We hebben rolcontainers van 1100 liter die geledigd worden voor een bedrag van € 20,50, exclusief BTW maar inclusief huur container, afvalverwerkingskosten en Milieubelasting. Het is mogelijk de container 1x per week te ledigen, 1x per 2 weken en 1x per 4 weken. Al met al een mooie scherpe deal dacht ik zo!

En hier zijn we maar wat trots op!Terug
In onderhandeling moet je niet overhaasten...